Positive And Negative Characteristics Of DBS TV Channels On Audience: Case study on Sudanese Viewers.Положительные и отрицательные характеристики DBS ТВ: Кейс-стади суданских зрителей.«DBS ТВ» жағымды жəне жағымсыз сипаттамасы: . - Omer Awad, Ibaa Ahmed El-Tigani (Herald of Journalism, 2016)
Данная статья содержит исследование положительных и отрицательных эффектов влияния телеканалов DBS (Судан) на зрителей. Автор отмечает, что проблема общения в странах третьего мира может быть решена путем применения современных технологий, путем создания высокого качества телевизионной продукции и активации медиаобразования среди зрителей. Мақалада DBS телеарнасы бағдарламаларының судандық телекөрермендерге оң жəне кері əсерін зерттелген. Судан астанасы Хартум қаласындағы DBS телеарнасы бағдарламаларының көрермендерін зерттеу негізге алынған. Соның нəтижесінде DBS телеарнасының көрермендерге оң жəне кері əсері бар екені анықталды. Үшінші əлем елдеріндегі мұндай мəселелердің шешімі заманауи технологиялар мен үкіметті БАҚ-ты жеткілікті қаржыландыруға шақыру арқылы, сонымен қатар DBS телеарналарының кері əсерін телеөнімдер сапасын жақсарту жəне көрермендер арасында медиа білім беруді дамыту арқылы шешуге болатыны көрсетілген.