Қазақ тілінің қазіргі уақыттағы қоғамдық-əлеуметтік салалардағы мемлекеттік тіл ретіндегі қызметі - Роль казахского языка как государственного в общественно-социальной сфере современности - Iskhan, B. Zh. (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада қазақ тілінің ұлттық құндылықтар жүйесіндегі орны, оның ұлт тарихымен тығыз байланыстылығы, қазіргі жай-күйі, мемлекеттік мəртебесі, егемен елдің мемлекеттік тілі ретінде дамуы, қоғамдық қатынастардағы қолданылымы, осы бағыттағы күрделі мəселелері сөз болған. Осы мəселелер таратылып айтыла келіп, мемлекеттік тілдің тəуелсіздігіміздің алғашқы жыл-дарынан бүгінге дейінгі сан салалы қоғамдық-əлеуметтік қарым-қатынас қызметін кеңейту бойын-ша атқарылған бірқатар жұмыстар көрсетілген. Алайда оның қордаланып қалған көптеген мəселесі мемлекеттік мүдделермен астаспай жатқаны, бұл болса, ұлт жанашырларының жанын ауыртар өзекті мəселеге айналғаны баяндалған. В статье говорится о роли казахского языка в системе национальных ценностей, его тесной связи с историей нации, сегодняшнем его состоянии как государственного языка независимого государства. Автор рассматривает работы по изучению проблем государственного языка с начала обретения Казахстаном независимости до сегодняшнего дня.