Заңнамалық мәтінді Джон Остиннің перформативтері тұрғысынан сараптаудың кейбір мысалдары. Некоторые примеры анализа текста законов с точки зрения перформативов Джона Остина. - Akhmetov А. S. (Herald of Journalism, 2016)
Бұл мақалада ғалым Джон Остиннің ұсынған перформативтер классификациясын қолданыстағы заңнамаға қатысты қолданудың мысалы қарастырылады. Автордың ойынша, заңдарды осы тұрғыдан сараптау, олардың тиімділігін арттыруға ықпал ете алады. В данной статье рассмотрен пример использования характеристик перформативов, разработанных Джоном Остином, в отношении реально существующего закона. По мнению автора, подобный критический анализ законов в целом способствует усовершенствованию языка закона.