Новая мифологическая парадигма и современное гуманитарное знание. Жаңа мифологиялық парадигма және заманауи гуманитарлық білім. - Argynbayeva, M. H. (Herald of Journalism, 2016)
В статье определяется новая национальная научная парадигма литературоведческих исследований ‒ проблема анализа художественных произведений как «типичной мифологической системы», приводятся зарубежные и отечественные теоретические изыскания в сфере мифологии и литературы. Мақалада әдеби зерттеулердің жаңа ұлттық ғылыми парадигмасы – көркем шығармаларды «типтік мифологиялық жүйе» түрінде талдау мәселесі анықталады, шетелдік және отандық мифология және әдебиет салаларындағы теориялық зерттеулер негізінде мысалдар келтіріледі.