Сыр сүлейлері шығармаларындағы публицистикалық сарын. Публицистический стиль в произведениях поэтов земли Сыра. - Ashirbekova, G. Sh. (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада Сыр сүлейлері шығармаларындағы публицистикалық белгілерге назар аударылады. Көркем әдебиеттегі публицистикалық сарын мәселесіне қатысты К. Қамзин, Б. Жақып және тағы басқа ғалымдар еңбектері негізге алынған. Сыр сүлейлері шығармаларындағы заман көрінісі, уақыт тынысы, қоғам шындығын көрсетудегі шеберліктері талданады. Авторлар Кете Жүсіп, Шораяқтың Омары, Оңғар Дырқайұлы жазған поэзиялық туындылардағы хабарлама жанрының белгілеріне тоқталады. Сүлейлер шығармаларындағы қоғамдық-саяси жағдай жан-жақты сарапталып, болған оқиғаны баяндаудағы нақты деректің берілуі мысалдармен дәлелденеді. Олардың баспасөзге тілектестігі мен оны ұйымдастыру ісіне араласуы да сөз етіледі. В статье рассматриваются вопросы использования публицистического стиля в произведениях поэтов земли Сыра. В текстах, отражающих общественные явления и политические события, определяются элементы публицистики, которые придают художественным произведениям документальность. Автор статьи исследует проблемы, существующие в области исследования публицистики.