Қазақстандағы экологиялық проблема қырлары және бақ. Экологические проблемы Казахстана и СМИ. - Zhurtbay, N. (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада Қазақстанда қалыптасқан жалпы экологиялық өзекті мәселелердің бұқаралық ақпарат құралдарында көтерілуі және олардың сол мәселені шешілуіне ықпалы, қоғамдық пікірді қалыптастырудағы орны – Алматы қаласы мен Алматы облысында болып өткен қатты дауылдың және басқа да тұрмыстық-экологиялық факторлардың қала экологиясына келтірген зардаптары туралы жарияланған баспасөздегі материалдардың негізінде қарастырылады. Оңтүстік астанада қалыптасқан қазіргі экологиялық мүшкіл жағдайдың түптің-түбінде қауіпті апатқа айналуы мүмкін екендігін халыққа жеткізу, оның салдарын түсіндіру, қатердің алдын алу, оның зардаптарын жою шаралары туралы пікірлер мен жобаларды таныстыру барысындағы ақпарат құралдарының маңызы көрсетіледі. Сондай-ақ Алматы қаласының экологиялық жағдайына халықаралық талап деңгейінде салыстырыла отырып баға беріліп, оның басты проблемалары аталады. В данной статье изучается влияние глобального изменения климата на Казахстан на примерах экологических кризисов в Алматы и области, а также определяется роль СМИ в предотвращении экологических катастроф. В статье утверждается, что средства массовой информации должны информировать граждан о том, как экологические проблемы могут повлиять на их жизнь. В статье приводятся примеры ущерба от природных бедствий. Автор анализирует, как экологические катастрофы в будущем могут повлиять на индустрию туризма Алматы.