Қазақстандағы қазақ тілді және орыс тілді контенттердегі мәдени аспектілердің дамуы.Развитие культурных аспектов в казахскоязычных и русскоязычных контентах Казахстана. - Islyambekova, A. K. (Herald of Journalism, 2016)
Мақала отандық қазақ тілді және орыстілді контенттегі мәдени аспектілердің ерекшеліктері мен дамуына арналған. Бірінші бөлімде қазақ тілді сайттардың ішінде танымал қоғамдық- саяси www. abai.kz порталының ерекшелігі айтылады. Екінші бөлімде жастар арасында үлкен сұранысқа ие қазақ тілді танымдық, ойын-сауық www.massaget.kz сайтындағы материалдардың берілу өзгешеліктері сөз етіледі. Сонымен бірге алғашқы екі бөлімде қазақ тілді контенттегі аудиторияның сұранысына талдау жасалып, екі сайттың соңғы бір айдағы көрсеткіштеріне мазмұндық талдау жасалады. әр сайттың ұстанған бағыты мен болашағына болжамдар айтылады. Үшінші бөлім еліміздегі көшбасшы орыстілді ақпараттық сайттардың бірі www.tengrinews.kz сайтының аудиториясы мен өзіндік ерекшелігіне арналған. Төртінші белім www.zakon.kz сайты ұсынған тақырыптардың салалылығы жөнінде болмақ. Екі контентті талдау барысында сайттардағы ең көп оқылған материалдар арқылы оқырман сұранысы анықталды. Қорыта айтқанда, қазақ тілді және орыстілді сайттарда берілетін материалдар тақырыптық жағынан өзгешелеу екенін ұғындық Статья посвящена развитию культурных аспектов в казахскоязычных и русскоязычных кон¬тентах Казахстана. Рассматривается контент таких сайтов, как www.abai.kz,www.massaget.kz, www. tengrinews.kz, www.zakon.kz. Автор приходит к выводу, что материалы, опубликованные в казахско-язычных и русскоязычных сайтах Казахстана, отличаются по тематике.