Отандық цивилизацияның дамуына масс-медианың әсері мен ықпалы. Влияние масс-медии на развитие отечественной цивилизации. - Kumabekova, S. (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада Отандық өркениеттің дамуына масс-медианың әсері мен ықпалы туралы айтылған. Жалпы өркениет ұғымына анықтама беріле отырып, өркениеттің бүгінгі өмірмен сабақтастығы жеткізілген. Отандық өркениеттің ілгерілуінде масс-медианың қандай рөл атқаратындығы, әрі оның негізгі алғышарттары көрсетілген. Қазақстанның тәуелсіздік алған алғашқы жылдары мен қазіргі уақыттағы бұқаралық ақпарат құралдарының айырмашылығы, олардың өркениетті дамыту жолындағы ықпалы сарапталған. В статье говорится о роли масс-медиа в развитии отечественной цивилизации. Даются различные формулировки понятия «цивилизация». Автор исследует вопросы и проблемы формирования отечественной цивилизации.