БАСПАСӨЗДЕГІ ГРАММАТИКА ЖӘНЕ КӨПТІК КАТЕГОРИЯСЫ - Мизамхан, Бағлан (Herald of Journalism, 2011)
Тілдік бірліктердің қызметі, олардың сөйлемде орын алу қағидасы мен заңдылықтары жəне тілдік жүйенің əр түрлі элементтерінің өзара қарым-қатынасы – функционалды грамматиканың негізгі жəне ең басты зерттеу нысаны болып табыла-ды. Демек, «белгілі бір семантикалық категория негізінде тілдің барлық бірліктерінің өзара тығыз байланыста бірін-бірі ауыстыра, толықтыра оты-рып, жалпы тілдік категорияларды қалыптастыру заңдылықтарын ашуды функционалды грамматика өзіне мақсат етеді»