Қазіргі кітап басу ісінің проблемалары - Майкотова, Ғалия (Herald of Journalism, 2018)
Қазіргі қазақ баспалары мен баспа ісінің қызметі нарық жағдайының қиыншылықтарына қарамастан үздіксіз даму үрдісіне аяқ бас-ты. Олар жеке меншік жағдайда іс атқарғанмен ұлтымыздың рухани мəдениетін көтеретін негізгі құрал екені белгілі. Сонымен қатар, баспалар шығарып отырған басылымдарды болашақ ұрпақ мүддесі үшін сақтап отырған жəне олардың библиографиялық сипаттамасын жасап отырған мекемелердің қазіргі жағдайы қандай? Қазіргі қазақ баспаларының түгелдейі жеке меншік иелерінің қолында болса да, көптеген кітаптар мемлекеттік тапсырыспен жəне “Мəдени мұра” бағдарламасымен шығуда, ал бұл шыққан кітаптар баспаларға, оларды мекемелер мен кітапханалар қорын толтыру үшін үлкен көмегін тигізуде. Мем-лекет тарапынан бұл шараларға арнайы қаражат бөлініп отыр.