Табиғат поэзиясы немесе поэзия табиғаты - Muhambetulu, S.; Amyrgalykyzy, ZH. (Herald of Journalism, 2016)
Əрбір ұлттың өзіне тəн табиғат поэзиясы бар, мəселен, неміс поэзиясында – орман образын сомдауға, француз поэзиясында – бұлақ сылдырын бейнелеуге арналған түбегейлі жəне зерделі зерттеулер жеткілікті. Сол сияқты қазақтың табиғат поэзиясы немесе поэзия табиғаты əлі де болса түрен түспеген тың тақырып болып саналады. Табиғат туралы жазылған жырлардың жекелеген түрлерін топтастырып таразылаумен қатар, тұтас табиғат көріністеріне жекелей тоқталу да – зерттеу жұмысының жаңалығы болып табылады. Сонымен мақалада қазақ поэзиясының жекелеген өкілінің табиғи танымы арқылы поэзия табиғатын тану көзделді.