Қазақ кітап тарихы туралы тың деректер. Новые сведения об истории казахской книги. - Abdieva, R. S.; Omarova, B. A. (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада XX ғасырдың бас кезiнде пайда болған Шерияздан Шеленов, Қайырбай Мұратов, Туамырза Қозыбаев, Раxат Телешов, Сəния Ертiсбаева, Мəдина Əбiлғазизова сияқты қазақ баспагерлерiнiң алғашқы шоғырын атап көрсетеді. Уфадағы, Омбыдағы, Орынбордағы, Қазандағы баспа жұмысын баяндайды. Сонымен бірге Ə.Каримуллиннің «Қазанда шыққан қазыналарыңыздан» атты мақаласына тоқталады.В статье рассматриваются труды казахских издателей, таких, как Шерияздан Шеленов, Кайырбай Муратов, Туамырза Козыбаев, Раxат Телешов, Сания Ертисбаева, Мадина Абигазизова, которые были найдены в городах: Уфа, Омбы, Оренбург, Казань. А также анализируется статья А. Каримуллина «Труды, опубликованные вКазани».