Қазақ замансөзінің теориясын толықтырсақ... - Если дополнить теорию казахской публицистики... - Medeybek, S. M. (Herald of Journalism, 2016)
Бұл мақалада автор қазақ публицистикасына берілген анықтамаларды саралай келе өз тұжырымын жəне ғылыми қорытындысын ұсынады. «Публицистика» деген терминнің қазақша баламаларын салыстырады. Ахмет Байтұрсынұлының айқындамаларына сүйене отырып, қоғамдық санаға қозғау салу өнеріне жаңаша ғылыми көзқарас тұрғысынан баға береді. «Публицистика» деген атаудың өзге елдердегі баламаларын мысалға ала отырып, қазақша баламасын«замансөз» депұсынады. Ахмет Байтұрсынов ұсынған замансөздің ауызша түрін«шешенсөз», жазбаша түрін«көсемсөз» депқолдануды құптайды. В данной статье автор, анализируя определения, предложенные учеными, делает определенные заключения и выводы. Сравнивает определения термина«публицистика», предложенные казахскими учеными, опираясь на определение Ахмета Бай-турсынова, где публицистика есть искусство влияния на общественное сознание, автор статьи дает свою версию. На примере определения публицистики иноязычными учеными предложение автора звучит как«замансөз». В определении Ахмета Байтур-сынова публицистика– это в устном творчестве– «шешенсөз», в письменном– «көсемсөз».