Ата Заңның құқықтық тұғыры және баспасөз. Правовые основы Конституции и печать. - Zhaksylykbaeva, R. S. (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада қазақтың дала демократиясы бола білген билердің құқықтық көқарастары, Қазақстандағы алғашқы Конституция жобасының авторы мен бүгінгі Ата Заңымыздың маңызды тұстарының баспасөзде көріну сипаты сарапқа салынады. Автор журналистикадағы құқықтық белгілерді осы заңдар негізінде баяндауға тырысады.В статье исследуются правовые основы и механизмы регулирования журналистской деятельности. Автор изучает правовые взгляды биев, являвшихся демократами степи, анализирует проект первой Конституции Казахстана, детально исследует проблемы освещения контента Конституции в печати.