Қарулы қақтығысты жариялаудағы БАҚ-тың жауапкершілігі. Ответственность СМИ при освещении вооруженных конфликтов. - Zhumadylova, А. K. (Herald of Journalism, 2016)
Ғылыми мақала қазіргі заманның қарулы қақтығыстарындағы ақпараттық технологиялардың қолданылуын зерттеуге арналған. «Ақпараттық соғыс» ұғымының шығу тарихы мен оның даму жолдары талқыланып, нақты мысалдармен дәлелденген. Сонымен қатар қарулы қақтығыстарда ақпараттық технологияларды қолданудың бүгінгі таңдағы өзекті мəселелері қарастырылған. Сондай-ақ автор қазіргі заманғы қарулы қақтығыстың ерекшеліктерін зерттеп, қарулы қақтығысты жариялаудағы БАҚ өкілдерінің жауапкершілігін жан-жақты зерттеген.В научной статье исследуются история возникновения понятия «информационная война», методы и проблемы использования информационных технологий в период вооруженных столкновений. Также автор изучает особенности вооруженных конфликтов последних лет и уровень ответственности СМИ за публикации новостей данной тематики.