General concept of culture: historical development and the role in a democratic mass media.Общая концепция культуры: историческое развитие и ее роль в демократических СМИ.Мәдениеттің жалпы тұжырымдамасы: тарихи дамуы және демократиялық БАҚ-тағы рөлі. - Karibayeva, A. B. (Herald of Journalism, 2016)
Бұл мақала үш түрлi мәселенiң көзiн ашпақ: ең алдымен заманауинарық экономикасын және онымен бiрге қоса келетiн қоғамдағыдегдар азаматтар және олардың қоғамдағы мәдениет ұғымына,оған қоса БАҚ-қа әсерi. Екiншi қозғалатын мәселе, заманауимәдениет iргетасы және соңғы бөлiгi БАҚ-тың демократия ұғымынзаманауи мәдениет доктринасына енгiзу стратегиялары. Заманауинарықтың тарихи дамуын зерттеу себептерiнiң бiрi – қаржымәселелерiнiң қоғамның дегдар мүшелерiнiң абыройына тiкелейәсер ететiндiгi. Ал қоғамдағыдегдар мүшелердiң өз кезегiндекеректi деңгейдегi мәдениеттi өзiнiң абыройы арқасында енгiзе алуы жаңа заман үрдiсiн қалағанынша жалпы әлеуметтiң санасына енгiзе алу мүмкiндiгiне ие бола алады. Онымен қоса, негізгі көздейтін міндеттердіңбірі – заманауи мәдениет түсінігінің айқын анықтамасын анықтау,өйткені ол дегеніміз түрлі тарихи кезеңдер мен оқиғаларға байланыстықоғам ішінде өзгеріп отыратын құбылыс. Сонымен соңғы мәселе, саяси тенденциялар мен мәдени доктриналардың аражігін бірдей ұстаумақсатында БАҚ күшін сауатты қолдану. Бұл мақала қазірде әлем бойынша қолданылатын мысалдарға қысқаша тоқталып кетеді.В статье рассматривается историческое развитие рыночной экономики, дается определение современной культурной базы. Автор отмечает, что одной из основных целей развития является четкое определение рамок современной культуры. Чтобы иметь баланс на грани политических тенденций и культурной доктрины, важно правильно использовать влияние СМИ. В статье дается краткое содержание эффективных мировых стратегий.