Қазақстандағы қазақ тілді және орыс тілді контенттердегі мәдени аспектілердің дамуы.Развитие культурных аспектов в казахскоязычных и русскоязычных контентах Казахстана. - Islyambekova, A. K. (Herald of Journalism, 2016)
Мақала отандық қазақ тілді және орыстілді контенттегі мәдениаспектілердің ерекшеліктері мен дамуына арналған. Бірінші бөлімдеқазақ тілді сайттардың ішінде танымал қоғамдық- саяси www.abai.kz порталының ерекшелігі айтылады. Екінші бөлімде жастарарасында үлкен сұранысқа ие қазақ тілді танымдық, ойын-сауықwww.massaget.kz сайтындағы материалдардың берілу өзгешеліктерісөз етіледі. Сонымен бірге алғашқы екі бөлімде қазақ тілдіконтенттегі аудиторияның сұранысына талдау жасалып, екі сайттыңсоңғы бір айдағы көрсеткіштеріне мазмұндық талдау жасалады.әр сайттың ұстанған бағыты мен болашағына болжамдар айтылады.Үшінші бөлім еліміздегі көшбасшы орыстілді ақпараттық сайттардыңбірі www.tengrinews.kz сайтының аудиториясы мен өзіндікерекшелігіне арналған. Төртінші белім www.zakon.kz сайты ұсынғантақырыптардың салалылығы жөнінде болмақ. Екі контентті талдаубарысында сайттардағы ең көп оқылған материалдар арқылыоқырман сұранысы анықталды. Қорыта айтқанда, қазақ тілдіжәне орыстілді сайттарда берілетін материалдар тақырыптықжағынан өзгешелеу екенін ұғындық Статья посвящена развитию культурных аспектов в казахскоязычных и русскоязычных кон¬тентах Казахстана. Рассматривается контент таких сайтов, как www.abai.kz,www.massaget.kz, www. tengrinews.kz, www.zakon.kz. Автор приходит к выводу, что материалы, опубликованные в казахско-язычных и русскоязычных сайтах Казахстана, отличаются по тематике.