Қазақстан жоғары оқу орындарындағы баспа ісі. Издательское дело в вузах Казахстана. - Pazylbekov, Zh. Zh. (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада Қазақстан жоғары оқу орындарындағы баспаісіндегі технологиялар және аймақтар бойынша орналасуы,баспалардың типтері мен кейбір кездесетін қиыншылықтарыжайлы айтылған. Сандық басылымның ЖОО баспа ісінеәсері және кемшіліктері мен артықшылықтары талқыланған.Сонымен қатар, кітап басып шығарудағы ЖОО баспаларыныңерекшеліктері қарастырылады.В статье рассматриваются современные технологии издательского дела, расположение изда¬тельств в регионах страны, типы издательств, а также их некоторые проблемы. Изучены недостатки и преимущества цифровой печати, а также их влияние на вузовские издательства. Рассмотрены преимущества вузовских издательств в книгоиздании.