Сараптамалық журналистика - Кәпқызы, Е. (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада журналистикадағы өзекті жанрлардың бірі – Сарапта- малық журналистиканың жасалу жолдары мен оған берілер анықта- маларды талдап-сараптайды. Әрі болашақ журналистерге сарапта- малық мақала жазудың жолдары ұсынылады. Сондай-ақ, отандық журналистикада бұған дейін қалыптасып қалған таптауырын сүрлеу- лерден бас тартып, заманауи технологияларды қолдана отырып ма- қала жазудың теориялық аспектілері әңгіме өзегіне айналады. Автор шетелдік және отандық ғалымдардың сараптамалық журналистикаға берген анықтамаларынан цитаталар келтіре отырып, оған байланыс- ты өзінің ғылыми тұжырымдары мен байламдарын ұсына кетуді де жөн санайды.