Педагогикалық технологияны іске асыру механизмі - Мергенбаева , Әсембаева ., К.Б. К.О. (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада білім берудегі өзара жүйелі мүмкіндіктерді жүзеге асырудағы проблемаларды атап өтпесе болмайды. Жаңа ақпараттық технологияларды қолданудың бір ерекшелігі – оқытудың вербальды (сөйлеу) әдістерін емес, ізденушілік және шығармашылық әдістерді қолдануға көңіл бөлінеді. Жаңа ақпараттық технологияны қолдану ақпардың мазмұнына тереңірек үңілуді мақсат етеді.