(untitled) (Herald of Journalism, 2016)
Бұл мақалада Ғұмар Қараштың бүгінгі күнге дейін беймәлім болып келген «Залалды торғайлар» өлеңінің астарлы сыры ашылған. Өлеңде-гі ақынның тұспалдап берген ойлары көп жайттың сырын ұғынуға ша-қырады. Жұмбақтап берілген торғайлар, жас егін, тұрымтай, қырғи, торғайды қорғаушылар мен әділ қазы, т.б. бейнелер арқылы ақын өз заманының тарихи сырынан хабардар еткені осы мақалада алғаш айқындалып отыр.