(untitled) (Herald of Journalism, 2016)
Автор өз мақаласында баспа ісінің негізгі құралдарының бірі - қағазды және оның қасиеттеріне қойылатын талаптарды талдайды. Мақалада қағаздың анықтамасы беріледі, оның шығу тарихы, қағазды дайындау тәсілдері, негізгі физикалық және геометриялық қасиеттері, қағазды сақтау шаралары мен басуға дайындау, қазіргі кездегі баспа ісіндегі болып жатқан өзгерістер мен қағаз түрлерінің қолданылуының байланысы қарастырылады. Сонымен қатар қағазды баспа ісінде дұрыс қолданудың толық сипаттамалары беріледі. Author in his article analyzes features and requirements for the paper. Paper is one of the basic materials in publishing and printing business. In the article observed the methods of its production, the papers history and its origin, taking certain d irection of the paper fibers,the connection between the changes in publishing and printing business and the choosing the types of paper basic physical and geometrical characteristics and storage and preparation of the paper to print. Also given recommendations for use the pap er in printing.