(untitled) (Herald of Journalism, 2016)
Автор өз мақаласында баспа өнімдерін желімді тігінсіз бекітуді және оның қолданылуын талдайды. Желімді тігінсіз бекітудің технологиялық процесіне, желімдеудің мәнісіне, адгезияға, желімді тігінсіз бекіту үшін арналған жабдықтарға сипаттама беріледі. Сонымен қатар баспа ісінде қолданылатын желімдердің түрлері, оның ішінде поливинилацетатты дисперсия, терможелімдер, полиуретанды желімдер және олардың құрамына кіретін полимерлер, олардың физикалық және химиялық ерекшеліктері қарастырылады. In the article the author analyzes the technology of perfect binding - common method of binding edition in printing industry at the present time. The technological processes and operations of perfect binding, technological modes of bonding process, the perfect binding machines, the nature of sticking, adhesion are analyzed in detail. Also the kinds of glues used in printing industry such as PVA dispersion, hotmelt, polyurethane adhesive and their components such as polymers, their basic physical and chemical characteristics are observed.