Тіл білімі терминдерінің кейбір мәселелері (Herald of Journalism, 2015)
Қазіргі кезеңде терминжасам ұстанымдарына жаңа талаптардың қойылуы – заман талабы. Терминжасамда ұлт тілінің сөз байлығын сарқа пайдалану, туыстас түркі тілдерінің лингивистикалық термин дер қорының ұлттық жасалымының озық тәжірибесін қолдану мәсе лелері өзекті. Қазақ терминологиясының даму тарихында терминдер шығу тегі алдымен латын, грек, содан соң ағылшын тілінен, тілімізге орыс тілі арқылы еніп жүйе құрағаны белгілі. Тіл динамикасы қоғам мен, қоғамдағы өзгерістермен байланысты дамиды. Соңғы кездегі әлеуметтіксаяси өзгерістер ғылыми терминологиясының қарқынды дамуына үлес қосты. Терминология аппартын реттеу кәсіби тілді мең геруге де, сондайақ оны зерттепзерделеуге де оқытуға да пайда сын тигізеді.