Банк жүйесіндегі PRдың теориялық негіздері (Herald of Journalism, 2015)
Мақалада автор кез келген елдің экономикасына әсер ететін банк жүйесіндегі қоғаммен байланыстың ерекшеліктерін қарастыра ды. Қаржылық ұйымдардың PR қызметін зерттеген шетелдік ғалым дар еңбегіне сүйене отырып, банк имиджін көтеру, қоғаммен тиімді байланыс орнату, қоғамдық пікірді зерттеу жолдарын ұсынады. Банк қызметінің табыстылығын қамтамасыз ететін қоғаммен байланыс са ласының БАҚпен қарымқатынасты ұйымдастыру, клиенттік база ны кеңейтуге бағытталған ісшаралар кешені мен банк ұжымындағы корпоративтік мәдениет, дағдарыс кезіндегі банктің имиджін қорғау секілді маңызды функциялардың қалай іске асатыны және қандай нәтиже беретіндігі туралы жазылған. Сонымен қатар, банктік марке тинг жүйесі туралы деректер келтіріледі