Түркі халықтарының ақпараттық кеңістігін құрудың тарихи негіздері және проблемалары (Herald of Journalism, 2015)
Мақалада түркі халықтарының ортақ ақпараттық кеңістігін құ рудың тарихи тәжірибелері мен саладағы қазіргі кейбір кемшілік тұстары сөз болады. Жаһандану үдерісінің бауырлас халықтардың менталитеті мен мәдениетіне түрліше әсер ету жағдайларына қыс қаша шолу жасалып, оның кері тұстарынан қорғанудың тиімді жол дарының бірі ретінде бірыңғай ақпарат алмасудың ортақ тетіктерін жандандыру ұсынылады. Сондайақ бірыңғай ақпараттық кеңістікті құрудың кедергілеріне авторлық көзқарас тұрғысынан баға беріледі