Қазақ және қытай романда рындағы әжелер бейнесі (М. Әуезовтің «Абай жолы» және Цао Сюециннің «Қызыл сарай түсі» туындыларына салыстырмалы талдау) (Herald of Journalism, 2016)
Берілген мақалада автор қытай және қазақ әдебиеті танымын дағы «әйелана» образына салыстырмалы талдау жасай отырып, екі халықтың әйелдерінің танымталғамын, көзқарасын, сезімін, психо логиясын, сан иірімді ерекшеліктерін тануға мүмкіндік беріп, көркем әдебиеттегі «шығыс әйелдері» концептісін дәлелдейтін ұғымтүсінік тер сипатына жанжақты талдау жасаған.