«Қазақ әдебиеті» газеті және термин қалыптастыру мәселесі (Herald of Journalism, 2016)
Бұл мақалада қазақ баспасөзінің, оның ішінде таралымы мол, үлкен қоғамдық саяси маңызға ие басылымдардың бірі «Қазақ әде-биеті» газетінің терминдерді қалыптастырудағы рөлі жөнінде қарас-тырылады. Біз сөз етіп отырған «Қазақ әдебиеті» газеті беттерінде де жаңадан жасалған, аударылып берілген көптеген терминдер қолда-нылып жүргені байқалды. Солардың ішінде жиі қолданылып жүрген-дерінің кейбірін нақты мысалдармен дәлелдеп көрсеттік. Ол термин-дердің барлығы дерлік сәтті жасалған деп айтуға болмайды, кейбір терминдердің бірнеше баламалармен беріліп жүргендігі анықталды. Сонымен қатар газет беттерінде қолданылған терминдердің қандай тәсілдер арқылы жасалғанын анықтауға да ұмтылыс жасалды.