Алғашқы қазақ кітаптары және кітапшығарушылар тәжірибесі (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада қазақ ауыз әдебиетінің бай мұралары мен төлиелік кі таптарын жарыққа шығарудағы баспагерлер шығармашылығы, тәжі рибесі мен шығарған кітаптарының мазмұндық және пішіндік ерек шеліктері айтылады.ХІХ ғасырдың соңы мен ХХ ғасырдың басындағы қазақ қолтума кітаптарын шығарудағы төлиелік, сарашылық, баспагерлік істермен шұғылданған Қазақстаннан тыс аумақтардағы татар баспагерлері нің жұмыс ерекшеліктері сараланады, қазақ кітаптарын шығарудағы ыждағаттылығы мен ізденімпаздығы дәріптеледі. Татар баспагерле рі шығарған басылымдардың мазмұндық ерекшеліктері нақтыланып, халық арасына кең тараған кітаптар анықталады.Зерттеу мақалада ғылымның жинақтау, саралау, салыстыру, тү йіндеу, қорытындылау әдістері қолданылды.