Қазақстанның болашағы – қазақ тілінде (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада қазақ тілінің тек қолданыс құралы ғана емес, соны- мен бірге қоғамның ғылыми санасын көтеретін құрал екендігі қарас- тырылады. Сондай-ақ қазіргі қолданыстағы қазақ тілінің жағдайы, мемлекеттік тіл ретіндегі қолданыс аясының төмендігі автордың көз- қарасы арқылы талданады. Қоғам тарапынан, жеке тұлға тарапынан тілге деген қажеттілік, тілге деген қызығушылық пен сұраныс болған жағдайда ғана тілдің өрісі ашылады. Тілді үйрету тіл мамандарының құзырындағы ғана шаруа емес. Қазақ тіліне бөлінген сағатты қыс- қартудың еліміз үшін тиімсіз екендігі, осы мәселе уақытында шеші- мін таппаса, Елбасының халыққа жолдауында айтылғандай «қазақ тілі 2025 жылға қарай өмірдің барлық саласында үстемдік етіп, кез-кел- ген ортада күнделікті қатынас тіліне айналуы» екіталай екендігі баян- далады. Нормативтік-құқықтық базасы бар, ғылыми әлеуеті жеткі- лікті тілдің өрісін тарылтпай, оның дамуына еркіндік берілу керектігі айтылады.