Қазақ тілді оқытудың негізгі мәселелері (Herald of Journalism, 2016)
Қазіргі таңда, қоғамдық-әлеуметтік мүддеге сәйкес қазақ тілі- нің мемлекеттік тіл ретінде ғылым саласында да толыққанды қызмет етуінің негізін қалыптастыруда, ең алдымен, ғылыми тілдің мәртебе- сін айқындау аса маңызды. Себебі ғылым саласындағы мәтіндердің тілін ғылыми тіл мен ғылыми стильдің қайсысына жатқызуға бола- ды деген сауал осы күнге дейін біржақты анықталып, өзінің шеші- мін тапқан емес. Екіншіден, ғылыми тіл бірліктерінің ара-жігін ашып, олардың өзіндік ерекшеліктерін, сөздік түрлерінде орналасу орын- дарын анықтау, олардың ғылыми сипаттамаларын жасаудың қажетті- лігі де белгілі болып отыр. Үшіншіден, терминологиялық бірліктерді сөздіктердің негізгі типтері мен түрлерінде лексикографиялаудың басты заңдылықтары мен әдіс-тәсілдері қандай болатынын айқын- дау бүгінгі таңдағы терминология үшін де лексикография үшін де аса маңызды болып отыр.