(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада қазіргі таңдағы Қазақстанның дамуындағы зейнета қымен қамтамасыз етудің толық бейнесі көрініс табады. Зейнетақы жүйесінің реформасы ең әуелі қоғамның табысы аз қабатының зей нетақымен қамтамасыз етілуіне және оның әрі қарай жетілуіне, соны мен қатар экономикалық тұрақтылықтың орнығуына қарай бағыттал ған. Реформаның ерекшелігінің бірі мемлекеттік емес зейнетақымен қамтамасыз етілу, жинақтаушы зейнетақы қорының қосымша емес, негізгі элемент ретінде енгізілуі. Соңғы жылдардағы ТМД елдерімен салыстырғандағы еліміздегі зейнетақы қорының өсуі нақты цифр лармен көрсетілді.