(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада бейнелеу өнердің дәстүрлі және заманауи көркем ті лінің табиғатын зерделей келе, өзіндік көркем тілдің қалыптасуы қарастырылған. Қазақ бейнелеу өнерінің табиғаты әлем бейнелеу өнерінің дәстүрлерімен генетикалы сабақтастық және заманауи ба ғытта дамитынын бүгінгі қазақ суретшілерінің шығармаларына тал дау арқылы көз жеткіздік. Қазақ өнері және әлем өнерінің арнасынан көрінген ә.Сыдыханов, Е.Төлепбай сынды суретшілердің шығармала рында өнердің көркем тілінің әлем және қазақ дәстүрлі дүниетаным өлшемімен тура келетін өзіндік ерекшелігі айқындалды.