(untitled) (Журналистика сериясы, 2015)
Мақалада ақпараттық коммуникация құралдарының қазіргі таң-дағы қолданысы сөз болады. Мақала авторлары «бұқаралық ақпарат құралдары», «бұқаралық ақпарат», «журналист» ұғымдарына анық-тама береді, қазіргі кезде төртінші билік өкілдеріне қойылатын та-лаптарды, оның ішінде шетел тілдерін жетік меңгеру маңыздылығын көрсетеді, ақпараттың қоғам санасын қалыптастырып, дамытуда үл-кен үлесі бар екенін анықтайды. Мақала авторлары білім алушылар-дың ақпараттық байланыс құралдарын қолдану және бір-бірімен қарым-қатынас жасау деңгейін зерттеу мақсатында анықтау 60 рес-понденттің қатысуымен сауалнама жүргізді.