(untitled) (Журналистика сериясы, 2016)
Білім беру сапасын жақсартудың бірден – бір жолы – жаңа педагогикалық технологияларды қолдану. Жаңа педагогикалық технологиялар арқылы студенттердің өз бетінше ой қорытып, белсенділік танытуына көмектеседі. Интерактивтік əдіс студенттер мен мұғалім арасындағы қарым-қатынасты нығайтады. Студент ашылып, тəжірибе жинақтап, интеллектуалдық тəуелсіздіктің негізін қалыптастырады. Мақалада айтылған педагогикалық технологиялардың бəрі бірдей мүлде жаңа, бұрын қолданылмаған əдіс – тəсілдер немесе оқытуды ұйымдастырудың формалары емес. Əңгіме олардың мүлде жаңа тəсілмен қолданылатындығында, соған лайық жоспарланған нəтижеге, мақсатқа толық жететіндігінде. Новые педагогические технологии в улучшении знаний студентов В статье отмечается, что в настоящее время практически все развитые страны мира осознали необходимость реформирования своих систем образования с тем, чтобы студент стал центральной фигурой учебного процесса, чтобы познавательная деятельность учащегося находилась в центре внимания педагогов-исследователей. Современное информационное общество ставит задачу подготовки выпускников, способных гибко адаптироваться в жизненных ситуациях, самостоятельно приобретая знания и применяя их на практике для решения разнообразных проблем.