(untitled) (Журналистика сериясы, 2018)
Мақалада қазақ анықтамалық-энциклопедиялық басылымдарының негіздері зерттеледі. Халқымыздың ауыз әдебиеті шығармаларында төл анықтамаларымызға негіз болар дәйек, деректер өте мол: халқымыздың өткен өмірінен, саяси-әлеуметтік тіршілігінен мағлұмат алып, ел басқарған хандар есімдерімен, елі мен жері үшін, халқының болашағы үшін жан қиған батырлар ерлігімен танысамыз. Бұл деректер өткенімізден анықтама бере алатындығымен де анықтамалық- энциклопедиялық ұғымдар болып саналады.