(untitled) (Журналистика сериясы, 2016)
В статье описываются новые форматы современных медиатекстов, их структурные особенности. Рассматрива- ются такие понятия, как «массовость» медиатекстов, «стандартизация языковых конструкций». Автор поднимает актуальные вопросы современной медиастилистики, рассматривая её основную составляющую – новостной медиатекст. Доказывается, что грамотная текстовая деятельность журналиста в современный период обеспечивает адекватную и этичную коммуникацию. Мақалада қазіргі медиамəтіннің жаңа форматтары, оның құрылымдық өзгешеліктері бейнеленеді. Медиамəтіннің «бұқаралығы», «тілдік конструкцияның стандартизациясы» сияқты ұғымдар қарастырылады. Автор қазіргі медиастилистиканың көкейкесті сұрақтарын көтереді, оның негізін құрайтын жаңалықтардан тұратын медиамəтінді қарастырады. Журналистің мəтінді сауатты жазуы, қазіргі кезде адекваттық жəне этикалық коммуникацияны қамтамасыз етеді.