(untitled) (Журналистика сериясы, 2016)
В статье автор обсуждает актуальную проблему реформирования рынка. В наше время – это главное, так как масс медиа нуждается в преобразовании в соответствии со «Стратегией «Казахстан – 2050» и политическим, экономическим изменениями в Казахстане. СМИ в современном мире меняются и становятся более коммерче- скими и независимыми от государственной системы в связи с глобализацией и интеграцией масс медиа. Мемлекеттік бағдарламаның аясында БАҚ нарығын реформалау жолдары Мақалада автор БАҚ нарығының реформасы туралы мəселе қозғайды. Қазіргі таңда БАҚ саласында бұл ең өзекті мəселелердің бірі, себебі 2050 мемлекеттік бағдарлама аясында экономикалық, саяси, əлеуметтік өзгерістерге байланысты қаралады. БАҚ қазіргі жағдайда жаһандану жəне интеграциялық процестерге байла- нысты мемлекеттік құрылымдардан тəуелсіздікке жəне коммерциялизацияға ұшырай бастады.