(untitled) (Журналистика сериясы, 2016)
Автор мақаласында жалпы телехабар жасау барысындағы телесұхбат жəне режиссерлық шеберлік пен студиялық хабардың үйлесімділігін зерделейді. Көптеген телехабар, телефильм, тележаңалықтар, деректі фильмдердің мəні сұхбат алу арқылы толықтырыла түседі. Демек, телесұхбат студиялық, студиядан тыс ұйымдастырылған жағдайда да бүгінгі күнге сай əлеуметтік-жедел сұхбат жəне мəдени-дəстүрлі сұхбат түрінде де қатарын көбейте түсуде. Оның мəнділігі əлемдік дағдарыс пен жаһандану дəуірінің көпжақты қырларының ашыла түсуінде. Яғни экономикалық-саяси, əлеуметтік-мəдени тұжырымдардың жиі өзгеріске ұшырауы стратегиялық бағытты айқындаудың талабынан туындады. Демек, телесұхбат жанрларының халықтық, қоғамдық қозғалыспен қатар ауқымдана берері хақ. Автор статьи дает характеристику взаимодействия телеинтервью – режиссерское мастерство – передача на телестудии, а также эффективности информационного процесса, выявляющей степень освоенности сведений, содержащихся в интервью, аудиторией.