(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада модернизациялау тәжірибесі аясында ақпараттық ком- муникацияның көмегімен республикалық, аймақтық және аудандық басылымдардың ақпарат жинауға, сараптауға, өңдеуге және таратуға мүмкіндік беретін пиар-материалдардың ерекшеліктері сөз болады. Оның баспасөз қызметі арқылы қалай насихатталатыны талданады. Сонымен қатар мақсатты аудиторияның түрлері арқылы ақпарат ар- наларын жоспарлаудың әдіс-тәсілдері қарастырылады. Жас мөл- шеріне қарай (жастар, орта жастағылар, зейнеткерлер) халықтың медиа-мәліметтерді қалай қолданатыны туралы деректер келтіріле- ді. Бұл мәліметтер PR жұмысымен айналысатын баспасөз қызметіне белгілі бір топ мүшелерінің ақпаратты қалай пайдаланатынын толық анықтауға мүмкіндік береді. Телеарналарды осы аталған белгілеріне қарай жіктеу баспасөз қызметінің алға қойған мақсатын жеңілдетеді, сонымен қатар БАҚ-тың да өзіндік ерекшеліктерін айқындауға жол ашады.