(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Медиаиндустриядағы ғаламдық өзгерістер ақпараттық журна- листика қағидаларын қайта қарау қажеттілігін тудырып, жаңа медиа экожүйесінде бәсекеге қабілетті болуды талап етуде. Меданарықта- ғы қазіргі күресте БАҚ бәсекелестігін ақпараттық агрегаторлар құрап отыр. Мақалада ақпарат саласын қайта құруда іздеу жүйелері мен аг- регаторлардың рөлі анықталып, олардың мүмкіндіктері бағаланады. Автордың тұжырымы бойынша іздеу жүйелерінің көбеюі олардың тұтынушыларына әлеуметтік ықпалын арттыруда.