(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Бұл мақалада ғылыми қарым-қатынастың дамуы туралы жазыл- ған. Зерттеудің мақсаты RESEARCH-ID, THOMSON REUTERS, SCOPUS WEB OF SCIENCE, SPRINGER дерекқорлар арқылы ғылыми ақпарат ал- масу жолымен Қазынашылық ғылыми қарым-қатынас маңыздылығын анықтау, веб ғылыми қарым-қатынас функцияларын артықшылықта- рын жүзеге асыру, ғылыми-зерттеу ғалымдардың дамуына байланыс- ты университеттің байланыс трансформациясы, сондай-ақ (РИО + 20, G-Global) бір көрінісі болып стратегиялық маңызы бар ауқымды жобаларда университеттің қатысуы.