(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада журналистиканың қоғаммен қатар өмір сүріп, оны- мен әрқашанда қатар жүретіндігі айтылады. Қоғамның өзі демокра- тияланған болса, журналистика да сол биіктен көрініп, оның белгілі бір дәрежеде қозғаушы күші бола алатындығы әлем тәжірибесінде дәлелденген болғандықтан, елімізде демократиялық қоғам қалып- тасқаннан бері журналистикаға қояр талап та өзгерген. Мақалада авторлары демократияны басты құндылық ретінде шынайы өмірде орнықтыруға күш салуымыз – жаңаша дамудың кепілі екендігіне дә- лелдер келтіре отырып, журналистикада жаңаша дамуды алдымен журналистің өзінен, яғни, оның жаңаша ойлау машығын қалыптасты- рудан бастаған жөн екендігін баса айтады.