(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада коммуникацияның, яғни тілдік қатынас түрлерінің жал- пы тіл білімінде вербалды және бейвербалды терминімен түсіндіріл- ген түрлері туралы баяндалады. Автор коммуникация терминінің мағыналық аясы мен тіл білімі ғылымының бір саласы ретінде тілге қатысты мағынасын ашу арқылы оның күрделі процесс ретіндегі үш құрамына тоқталады. Мақала авторы қазақ тіл білімінде «вербалды және бейвербалды коммуникация» терминдері «тілдік қатынас жә- не тілсіз қатынас» терминдерімен түсіндірілетінін атап өтіп, олардың өзара ортақ белгілері мен айырмашылықтарына да тоқталып өтеді. Мақалада автор тілдік қатысымның ауызша және жазбаша түрлері туралы, тілдік тұлғалар мен қатысымдық тұлғалар туралы да баян- дайды.