(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Мұхаммед Салық Бабажанов және Шоқан Уәлиханов ХІХ ғасыр- дың көсемсөзшілер және Қазақстан өзгеруіне елеулі үлес қосқан талантты, белгілі тұлғалар. Бұл екі қоғам қайраткерлері қазақ қоға- мының өзекті мәселелерін анықтады. М.-С.Бабажанов, негізінен, Ба- тыс Қазақстанда тұратын қазақ халқының өмірін ұсынатын болса, Ш.Уәлиханов Шығыс Қазақстан туған халқын зерттеген.