(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Бұл мақалада Қожа Ахмет Ясауидың «Диуани хикметі» мен ХІХғ.– ХХ ғ. басындағы ақын-жыраулар поэзиясындағы ой-арман бірлігі, ру- хани таным үндестігі баяндалған. Қазақ даласының әр аймағындағы дәстүрлі жыр мектептерінің өкілдері орта ғасырлық әдеби жәдігер- лерден бастау алатын берік дәстүрге сызат түсірмей, Ж.Баласағұн, А.Ясауи, А.Иүгінеки еңбектерінде баяндалатын «кемел адам» идея- сын жалғастырды. Мақалада адамның рухани кемелденуіне тос- қауыл болатын нәпсінің зияны туралы ой-толғамдар Шаһкәрім Құ- дайбердіұлының, Т.Ізтілеуовтің, Мәшһүр Жүсіп Көпеевтің, Жүсіпбек Шайхысыламұлының, Қарасақал Ерімбеттің өлең-толғаулары арқылы талданады.