(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Бұл мақалада Ғұмар Қараштың бүгінгі күнге дейін беймәлім болып келген «Залалды торғайлар» өлеңінің астарлы сыры ашылған. Өлеңде- гі ақынның тұспалдап берген ойлары көп жайттың сырын ұғынуға ша- қырады. Жұмбақтап берілген торғайлар, жас егін, тұрымтай, қырғи, торғайды қорғаушылар мен әділ қазы, т.б. бейнелер арқылы ақын өз заманының тарихи сырынан хабардар еткені осы мақалада алғаш айқындалып отыр.