(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада жазушы, ойшыл, публицист және қоғам қайраткері Ш.Айтматовтың философиялық көзқарасы талданып, сарапталады. Басты акцент Ш.Айтматов шығармаларының моральдық-филосо- фиялық мәселелеріне, әлемдік ұлттық сипаттамаларға сәйкес автор- дың эпикалық ойын сараптауға арналған. Авторлар Ш.Айтматовтың өмірі мен шығармашылығы аясында жазушының гуманистік идеал- дарын, дүниедегі адам өмірінің философиялық мәселелерін, ежелгі аңыздар мен фольклорлық шығармалардың негізінде қалыптасқан авторлық мифтердің маңызын, сондай-ақ сюжетті сипаттау арқылы күрделі мәтін композициясының қалыптасуын зерттеп, талдайды.