(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Бұл мақалада Абай Құнанбаевтың азаттық идеяларындағы таным мен тағылым көздері сипатталған. Қазақ дүниетанымына, тарихына және әдебиетiне қатысты өз шығармаларында отарлық езгiге қарсы қолданылған мұралары жіктеліп көрсетілген. Өз шығармашылығын- да қазақ халқы мейрамының насихатталуы, сонымен қатар саясатты жүргiзу барысында көп сатылы айла-тәсiлдер қолдану жағынан араб басқыншыларынан орыс отаршылдарының асып түскенін сипаттап көрсеткен.