(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Бұл мақалада қазақ баспасөзінің, оның ішінде таралымы мол, үлкен қоғамдық саяси маңызға ие басылымдардың бірі «Қазақ әде- биеті» газетінің терминдерді қалыптастырудағы рөлі жөнінде қарас- тырылады. Біз сөз етіп отырған «Қазақ әдебиеті» газеті беттерінде де жаңадан жасалған, аударылып берілген көптеген терминдер қолда- нылып жүргені байқалды. Солардың ішінде жиі қолданылып жүрген- дерінің кейбірін нақты мысалдармен дәлелдеп көрсеттік. Ол термин- дердің барлығы дерлік сәтті жасалған деп айтуға болмайды, кейбір терминдердің бірнеше баламалармен беріліп жүргендігі анықталды. Сонымен қатар газет беттерінде қолданылған терминдердің қандай тәсілдер арқылы жасалғанын анықтауға да ұмтылыс жасалды.